Recommend Print

ΔΕΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΣΗΜΕΡΑ Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

1238 DSC 0696Την έμπρακτη συμπαράσταση προς τους συνανθρώπους μας οι οποίοι με τεράστιες δυσκολίες προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στα καθημερινά εμπόδια που παρουσιάζονται, έδειξε σήμερα Μεγάλη Δευτέρα (2 Απριλίου 2018), για μια ακόμη χρονιά η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

Μέσω του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου της τοπικής μας Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ προσέφερε περισσότερα από 7.000 «δέματα αγάπης» με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το πασχαλινό τραπέζι σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα διαβίωσης.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του επεσήμανε πως αυτές τις ημέρες καλούμαστε όλοι να ζήσουμε το πάθος, τη θυσία και την αγάπη του Θεού για εμάς, υπογραμμίζοντας πως «αυτή η προσφορά, η άπειρη, που δεν έχει όριο, που δεν έχει μέτρο, αυτή η ατίμητη θυσιαστική στοργή του Θεού για τον άνθρωπο είναι το μεγάλο ανεπανάληπτο γεγονός αυτής της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος. Και βέβαια μέσα από αυτή την υπέροχη προσφορά αγάπης του Θεού, ο άνθρωπος παίρνει ένα μήνυμα».

Επίσης ο Σεβασμιώτατος τόνισε με έμφαση ότι «το κακό, το ψέμα, η αναλήθεια, η ευτέλεια, το έγκλημα με τις μύριες μορφές, δεν κατισχύουν τελικά, γιατί θριαμβεύει η δικαιοσύνη και η αλήθεια που δεν είναι ιδέες και διανοητικές προσεγγίσεις αλλά πρόσωπο».

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά και την ευγνωμοσύνη του προς την ΠΑΕ Ολυμπιακός και ιδιαιτέρως προς τον κ.Ευάγγελο Μαρινάκη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «συνεχώς προσφέρει για την ανακούφιση των αδελφών μας των ελάχιστων, μέσα από πολυειδείς δράσεις και μέσα από πολλές και μεγάλες διακονίες». Υπογράμμισε πως «έχουμε ως βασικό συμπαραστάτη την ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία είναι όπως έχω πει πολλές φορές μία έννοια σύμφυτη με την πόλη του Πειραιά, με το ‘’ευ αγωνίζεσθαι’’, με όλα όσα συγκροτούν και συνέχουν τον πολιτισμό μας και την αλήθεια του γένους μας.

Τέλος δήλωσε αναφερόμενος στην προσφορά του Ολυμπιακού στην πόλη μας, αλλά και γενικότερα ότι «πάντοτε η αλήθεια και το φως νικούν τα σκοτάδια».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Γενικός Διευθυντής του Ολυμπιακού κ.Γεώργιος Παύλου και ο Γενικός Διευθυντής του Σταδίου Καραϊσκάκη Βασίλης Βασιλειάδης, οι οποίοι και παρέδωσαν επιταγή 10.000 ευρώ στον Σεβασμιώτατο εκ μέρους του κ.Μαρινάκη, τονίζοντας πως «ο πρόεδρος είναι πάντα στη διάθεση της Εκκλησίας, προκειμένου να βοηθήσει και να συνδράμει αυτό το μεγάλο έργο που κάνετε». Ευχαρίστησαν επίσης και συνεχάρησαν προσωπικά τον Σεβασμιώτατο για όλες τις ενέργειες και τις προσπάθειες που γίνονται στην Μητρόπολη Πειραιώς.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθηνε και στον παριστάμενο Αστυνομικό Διευθυντή της πόλεώς μας Ταξίαρχο κ.Ιωάννη Παππά, στον οποίο και ευχήθηκε καλλίκαρπο έργο και διακονία στην Πόλη μας.

 

Doroek8esh2018x

sxolh2018


Τρίτη 21 Μαΐου 2019
Κωνσταντίνου και Ελένης, Παχωμίου οσιομάρτυρος

imp-fylladio-1

pistevw ma8hteia

ex katwtero 2013 2014pistevw h synanthsh small

ENTEYKTHRIO

programma

Περιοδικό "Πειραϊκή Εκκλησία"

pe311 p1
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Έτος 2019 / 29ο - Αριθμός τεύχους 311

Αι αιρέσεις του Παπισμού

aireseispapismou

ΒΙΒΛΙΟ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
κ.κ ΣΕΡΑΦΕΙΜ word
Η αίρεσις

της ικανοποιήσεως της Θείας Δικαιοσύνης
δια της Σταυρικής Θυσίας του Κυρίου
air

ΒΙΒΛΙΟ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
κ.κ ΣΕΡΑΦΕΙΜ word
Κόσμος

«ΕΞΕΛΙΞΙΣ Ἤ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ;»
«ΤΥΧΑΙΟΤΗΣ Ἤ ΠΑΝΣΟΦΟΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΣ;»
«ΦΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Ἤ ΑΠΕΡΙΝΟΗΤΟΣ ΘΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ;»
KosmosExelixisHDhmiourgia

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
κ.κ ΣΕΡΑΦΕΙΜ word
«ΕΞΕΛΙΞΙΣ Ἤ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ;»

«ΤΥΧΑΙΟΤΗΣ Ἤ ΠΑΝΣΟΦΟΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΣ;»

«ΦΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Ἤ  ΑΠΕΡΙΝΟΗΤΟΣ ΘΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ;»