Μητροπολίτης Πειραιώς: «Η Εκκλησία πάντοτε στάθηκε κιβωτός, τροφός και σώτηρα του Ελληνικού λαού».

DSC 4477Στο Βεάκειο Θερινό Θέατρο πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014 το βράδυ η μεγάλη Φιλανθρωπική Εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς με σκοπό την ενίσχυση του Φιλανθρωπικού της έργου.

Καταλυτική για την επίτευξη του σκοπού αυτού ήταν η αφιλοκερδής παρουσία του γνωστού τραγουδιστή κ. Γιώργου Μαργαρίτη, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του και με την επιμέλεια του γνωστού παραγωγού κ. Αντώνη Γούναρη, παρουσίασαν μουσικό πρόγραμμα, πλαισιωμένοι και από άλλα μουσικά σχήματα.

Περισσότεροι από 1.100 άνθρωποι, για ακόμη μία φορά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της τοπικής μας Εκκλησίας, κάνοντας πράξη το λόγο του Κυρίου μας «εφ’ όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε» και όλοι μαζί ένωσαν τις φωνές τους  για μία κοινωνία περισσότερο φιλάνθρωπη, αλληλέγγυα και με λιγότερη φτώχια.

«Ζούμε μία περίοδο πραγματικά τραγική για τη χώρα μας, που όμως δεν οφείλετε σε μία φυσική καταστροφή, αλλά στην απληστία και τον σχεδιασμό του λεγομένου διεθνιστικού παράγοντα» είπε σε σχετικό του μήνυμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «η χώρα έχει περάσει μέσα από πολύ πιο σκληρές περιόδους ιστορικές και πάντοτε με την πίστη στο  Χριστό και τα αθάνατα ιδεώδη του Γένους κατόρθωσε να διέλθει και να εξέλθει σε αναψυχή».

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος σημείωσε πως «η Εκκλησία πάντοτε στάθηκε κιβωτός, τροφός και σώτηρα του Ελληνικού λαού» τονίζοντας με έμφαση πως «όλα γίνονται με αγάπη και θυσιαστικό πνεύμα».

Αναφέρθηκε στη συνεισφορά και στο έργο φιλανθρωπίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τονίζοντας πως «η Εκκλησία δεν είναι υπουργείο κοινωνικών υπηρεσιών, αλλά στόχος και σκοπός της είναι η Βασιλεία του Θεού, είναι το να εμπνέεις στον άνθρωπο την υπέρβαση», ενώ συμπλήρωσε πως «το έργο της Εκκλησία αναπληρώνει την αδυναμία και την ανυπαρξία του κράτους μας».

«Με πολύ πτωχεία αλλά με απέραντη αγάπη και εμπιστοσύνη στον αιώνιο Θεό κάνουμε τη διακονία μας»., είπε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος υπογραμμίζοντας με έμφαση πως «εάν, ο μη γένοιτο, χρειαστεί ακόμη και τα καντήλια των Ναών και τα Ιερά Σκεύη θα εκποιήσουμε για την ανακούφιση των αδελφών μας».

Στην  εκδήλωση παραυρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο νέος Δήμαρχος Πειραιά κ.Ιωάννης Μώραλης, ο οποίος εξήρε το τεράστιο και πολυσχιδές έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Αναφέρθηκε στη σημασία των δράσεων της τοπικής μας Εκκλησίας, διαβεβαιώνοντας όλους πως η νέα Δημοτική αρχή θα σταθεί αρωγός στο πολύπλευρο έργο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ.
 
Παρούσα στην εκδήλωση και η Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, η οποία  ένωσε τις χαρούμενες και μελωδικές παιδικές της φωνές με τους παρευρισκόμενους για τον ίδιο σκοπό.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς π.Νήφων Καπογιάννης, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι βοήθησαν και προσέφεραν εθελοντικά στην Εκδήλωση με τελικό σκοπό την ενίσχυση του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Μητροπόλεώς μας.

 

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014
Φωκά ιερομάρτυρος, Ισαάκ και Μαρτίνου μαρτύρων

imp-fylladio-1

programma

Περιοδικό "Πειραϊκή Εκκλησία"

pe262 p1
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Έτος 2014 / 24ο - Αριθμός τεύχους 262

Αι αιρέσεις του Παπισμού

aireseispapismou

ΒΙΒΛΙΟ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
κ.κ ΣΕΡΑΦΕΙΜ word
Η αίρεσις

της ικανοποιήσεως της Θείας Δικαιοσύνης
δια της Σταυρικής Θυσίας του Κυρίου
air

ΒΙΒΛΙΟ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
κ.κ ΣΕΡΑΦΕΙΜ word
Κόσμος

«ΕΞΕΛΙΞΙΣ Ἤ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ;»
«ΤΥΧΑΙΟΤΗΣ Ἤ ΠΑΝΣΟΦΟΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΣ;»
«ΦΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Ἤ ΑΠΕΡΙΝΟΗΤΟΣ ΘΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ;»
KosmosExelixisHDhmiourgia

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
κ.κ ΣΕΡΑΦΕΙΜ word
«ΕΞΕΛΙΞΙΣ Ἤ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ;»

«ΤΥΧΑΙΟΤΗΣ Ἤ ΠΑΝΣΟΦΟΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΣ;»

«ΦΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Ἤ  ΑΠΕΡΙΝΟΗΤΟΣ ΘΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ;»